Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de
bulabilirsiniz)
3-4 Zehen Knoblauch
½ Tasse Olivenöl
Saft non 1 Zitronen
Queller waschen, in kochendes Wasser geben und ca. 15
Minuten kochen. Bitte kein Salz in das Wasser geben, da Queller sehr salzig
ist. Nun unter kaltes Wasser halten, da Queller stängeln hat, müsst ihr diese
trennen. Queller von der Wurzel festhalten und mit der anderen Hand das
Fruchtfleisch wie auf dem Foto zu sehen ist runterziehen. Knoblauch pressen, mit dem Saft der Zitronen und dem
Olivenöl vermischen und über die Queller geben und verrühren.
Sehr wichtig: Immer noch kein Salz hineingeben.
Deniz börülcesi salatasi
1-2 bag deniz börülcesi
3-4 dis
sarimsak
½ cay
bardagi Zeytinyagi
1limonun
suyu
Deniz börülcelerinin camurlu olan kisimlarini kesip iyicene
yikayin.Kaynamakta olan suya atip 15 dakika kadar haslayin,cok fazla
haslamayin,arada bir kontrol edinki biraz diri kalsinlar kesinlikle suyunuza
tuz eklemeyin, cünkü deniz börülcesi
yeterince tuzludur. Hasladiktan sonra hemen soguk suyun altina tutun.
Börülcenin icinde sert dallari vardir, bunlari ayiklamak
icin sapindan tutup asagi dogru siyirarak börülceleri dallarindan
ayirin.Sarimsaklari ezin,zeytinyagi, iki
limonun suyuyla karistirip börülcelerin üstüne dökün ve tekrar karistirin.
Afiyet olsun
Not: kaynadiktan sonrada tuz eklemeyin
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