Montag, 10. Februar 2014

Grießkuchen mit Zukersirup- Revani-Irmik tatlisi

Grießkuchen mit Zuckersirup:

 (Almanca tarifin hemen altinda türkce Tarfin’de bulabilirsiniz)
 Für den Teig:
 1 Glas Zucker,1 Glas Mehl
 1 Glas Grieß,1 Glas kalte Milch,6 Eier
 1 Packung Vanillezucker,1 Packung Backpulver
 Für den Sirup:
 3 Gläser Wasser,2 Gläser Zucker
 Saft einer halben Zitrone
 Zubereitung:
 Für den Teig Eier, Zucker und Vanillezucker mit dem Handrührgerät verrühren. Dann das Mehl, Backpulver und Grieß dazugeben und alles ca. 3 Minuten weiter mixen.
 Den Teig in eine gefettete Auflaufform geben und im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad ca. 30 Minuten backen.
 Für den Sirup das Wasser mit dem Zucker und Zitronensaft ca. 20 Minuten kochen
 Auf den fertigen und noch warmen Kuchen 1 Glas kalte Milch geben und mit dem warmen Zuckersirup tränken. Mit Kokosraspeln oder gemahlenen Pistazien garnieren.
 Tipp: Damit alles schneller geht, würde ich wehren der Kuchen backt gleich den Sirup kochen.



1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis 180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1 bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.

Revane tatlisi 

1 bardak irmik, 1 bardak un 1 bardak seker (mein Glas ist ca. 200 m)
6 yumurta
1 paket vanilya sekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri iyicene cirpip, sonra un, kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika kadar cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isittiginiz 180 derce dirinda 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikattiktan hemen sonra üzerine 1 bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyu ve 2 bardak sekeri 2 dakika kadar kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.Revani tatlisi:
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis 180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1 bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.Revani tatlisi:
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis 180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1 bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.Revani tatlisi:
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis 180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1 bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.

Keine Kommentare:

Kommentar posten