Mittwoch, 6. Mai 2015

Rhabarber Baiser Kuchen- Revent pastasi

(Almanca tarifin hemen altinda Türkce tarifinide bulabilirsiniz)

Zutaten: 1 Kilo Rhabarber

Die Enden abschneiden und die Haut abziehen.
Den Rhabarber in kleine Stücke schneiden, Zucker darüber streuen und ca. 15  Minuten ziehen lassen.

Die Zutaten für den Teig:
4 Eier
200 gr Margarine
200 gr. Mehl
100 gr. Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
1 Päckchen Backpulver

Erst könnt ihr die Eier, Margarine, Zucker und Vanillezucker schlagen. Jetzt könnt ihr die anderen zutaten einfach noch mit hineingeben und schlagen.
Wenn ihr den Kuchen mit Baiser machen möchtet, könnt ihr das Eigelb vom Eiweiß trennen. Eigelb kommt in den Teig rein und Eiweiß von 3 Eier beiseitelegen, damit könnt ihr dann  Baiser vorbereiten.

Jetzt könnt ihr einen 26 Springformen mit Margarine bestreichen, den Teig hineingeben und bei 180 Grad ca. 15 Minuten vorbacken.

Inder Zwischenzeit könnt ihr den Pudding vorbereiten.

Die Zutaten für den Pudding:
1 Päckchen Vanillepudding
3-4 EL Zucker
300 ml Milch
1 Packung Schwand

Erst könnt ihr den Pudding wie es auf der Verpackung steht vorbereiten und wenn es lauwarm geworden ist, könnt ihr den Schmand noch dazugeben und mit einem Schneebesen richtig schlagen , den Rhabarber auch noch mit hineingeben und vermischen.
Wenn ihr keinen Baiser vorbereiten möchtet könnt ihr den Kuchen so ca. 30 Minuten backen und mit Puderzucker bestreuen.

Wenn ihr aber einen baiser darüber geben möchtet, dann t könnt ihr den Kuchen aus dem Ofen herausnehmen, Puddingmischung mit dem Rhabarber drauf gegen und weitere 20 Minuten in den Ofen geben. Nach 20 Minuten kommt das baiser drauf und der Kuchen wird weitere 15  Minuten in den Ofen gegeben.

Die Zutaten für das Baiser:
3-4 Eiweiß
100 gr. Puderzucker
Eiweiß und Puderzucker miteinander vermischen und mit einem Mixer richtig schlagen, bis das ganze schneeweiß und fest wird.

Revent pastasi:
1 kilo revent
Öncelikle reventin saparini kesip kabugunu bir bicak yardimiyla soyup kücük parcalara kesin ve üzerine seker serpip 15 dakika kadar sekeri cekmesini yaglayin.
Hamuru icin gerekli malzemeler:4 yumurta
200 gram margarin
200 gram un
100 gram seker
1 paket vaniyasekeri
1 paket kabartmatozu
Eger pastanizin üzerine beze hazirlamak istiyorsaniz, yumurtalarin beyazlarini sarilarindan ayirin. Yumurtalarin sarilari hamurun icerisine giriyor, 3 yumurtanin beyaziyla beze hazirliyoruz.
Pastanizin üzerien beze hazirlamak istemiyorsaniz, yumurtalari bütün olarak hamura katin.
Öncelikle yumrta, margarin, seker vede vanilya sekerini mixerle iyice cirpiyoruz ve sonra diger malzemeleri ekleyip 5 dakika kadar devam cirpiyoruz.
26 cm capinda kelepceli bir pasta kalibini margarinleyip hamuru icerisine döküp 180 derece firinda önce 15 dakika kadar pisiriyoruz, bu arada pudingi hazirliyoruz.
Puding icin gerekli malzemeler:1 paket hazir vanilyali puding
3-4 yemek kasigi seker
300 ml süt
200 gram süzme yogurt
Öncelikle pudingi paketin üzerinde yazdigi gibi hazirliyoruz ve biraz soguduktan sonra süzme yogurdu ilave edip bit tel cirpicisiyla iyice karistiriyoruz ve reventleride ilave edip karistiriyoruz.
Pastamizi 15 dakika sonra firinda cikartip üzerine reventli pudig karisimini döküp tekrar firina veriyoruz.

Üzerine beze hazirlamak istemeyenler pastayi 30 dakika kadar daha pisirip, firindan ciktiktan sonra üzerine pudra sekeri döküp servis edebilirler.
Beze hazirlamak isteyenler pastayi firina verip 20 dakika kadar daha pisirip firindan cikartip üzerine bezesini sürüp tekrar 15 dakikaligina firina veriyorlar.
Beze icin gerekli malzemeler:3 yumurtanin beyazi
100 gram pudra sekeri
Yumurtalarin beyazlarini pudra sekeriyle karistirip mixerle kar gibi vede sert olana kadar cirpiyoruz ve bunu pastanin üzerine sürüyoruz.
 

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