Donnerstag, 2. Oktober 2014

Marzipan Nusstorte - Badem ezmesi ile kapli findikli yas pasta

Marzipan Nusstorte:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini‘de bulabilirsiniz)
Für den Teig:
3 Eier
100 g Zucker
1 Paket Vanillezucker
75 g Mehl
40 g Speisestärke
Für die Füllung:
3 Becher Schlagsahne (600 g)
100 g gemahlene Haselnüsse
3 Paket Sahnesteif
2 EL Zucker
400 g Marzipan Rohmasse
100 g Puderzucker
Haselnüsse zum dekorieren
Alufolie
Die Eier trennen, Zucker, Vanillin Zucker und 1 EL heißes Wasser cremig schlagen. Eiweiß steif schlagen dazu geben, Mehl, Speisestärke unterheben und in eine gefetteten Springform (Durchmesser  von 24 cm) einfüllen. Im vorgeheizten Ofen bei 200 Grad ca. 25 Minuten backen und auskühlen lassen.
Den Kuchen einmal durchschneiden, den unteren Boden in den Springform legen. 2 Becher Sahne mit 2 Paket Sahnesteif schlagen und 1 ½ EL Zucker und 100 g gemahlene Haselnüsse unterheben und auf den Tortenboden streichen, den oberen Boden drauflegen. 1 stunde kalt stellen.
Marzipan und gesiebten Puderzucker kneten (etwas zum ausrollen beiseitelegen). Alufolie mit etwas Puderzucker bestäuben. Marzipan darauf zu einem Kreis von ca. 38 cm Durchmesser ausrollen.
Restliche Sahne mir 1 EL Zucker steif schlagen, Tortenring lösen, Torte mit 1/3 der Sahne einstreichen. Marzipandecke vorsichtig andrücken. Überstehende Ränder abschneiden.
Restliche Sahne auf die Torte spritzen und mit den Nüssen dekorieren.


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Badem ezmesi ile kapli findikli yas pasta:    
Hamuru icin:
3 yumurta
100 gram seker
1 Paket vanilya sekeri
75 gram
un
40 gram nisasta
Kremasi icin :
3 kutu krema (600 g)
100 gram cekilmis findik
3 Paket krema sertlestiricisi
2 yemek kasigi seker
400 gram ezilmis badem
100 gram pudra sekeri
Süslemek icin findik
Alufolye
Yumurtalrin sarilarini ve beyazlarini ayirin. Yumurtalarin sarilarini,seker,vanilya sekeri ve 1 yemek kasigi sicak suyla krema haline gelene kadar cirpin. Yumurtanin beyazlarini ayri bir kapta sertlesinceye kadar cirpin ve sarilara yavasca ekleyin, un, nisasta ilave edip, önceden yagladiginiz pasta kalibina dökün ve önceden isitilmis 200 derece firinda 25 dakika kadar pisirin ve sogumaya birakin.
Pastayi ortadan ikiye kesin, birini pasta kalibina yerlestirin, 2 Kutu kremayi, krema sertlestiricisi ile cirpin, seker ve 100 gram cekilmis findik ekleyip pastanin üzerine sürüp ikinci pastayi üzerine yerlestirin ve bir saat buzdolabinda sogumaya birakin.
Badem ezmesini pudra sekeri ile yogurun(birazini acmaya ayirin) Alufoyenin üzerine kalan pudra sekerini serpin ve  badem ezmesini yuvarlak acin (tahminen 30 cm capinda)
Geri kalan kremayida 1 paket krema serlestiricisi  ve sekerle cirpin, pasta kalibinin kenarini acin, kremanin 1/3 ‚ni pastanin üzerine sürün ve actiginiz badem ezmesiyle yavasca  pastanin üzerini kaplayin, kenarlarini bastirin, fazlaliklari kesin, kalan krema ile pastanin üzerini süsleyin ve üzerlerine birer findik yerlestirin ve bir saat daha buzdolapta sogumaya birakin.


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