Zutaten:
(Almanca tarifin
hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)
1 Blumenkohl
3 Eier
1 TL Backpulver
2 EL Wasser
Salz, Pfeffer
Zum Braten: Butter
oder Öl
Blumenkohl in röschen
teilen, waschen und in Salzwasser bissfest ca. 10 Minuten kochen,
abschrecken und
abkühlen lassen.
Die Eier mit dem Mehl,
Wasser, Backpulver verrühren und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Die Röschen darin
wenden und in einer Pfanne mit reichlich Butter goldbraun braten.
Ich habe die Röschen
in zwei Scheiben geteilt.
Dazu schmeckt Zaziki
sehr gut.
Oder, Joghurt mit
Salz abschmecken und 1 Zehe Knoblauch pressen und dazu geben.
Karnibahar
kizartmasi:
3 yumurta
1-2 yemek kasigi un
2 yemek ekasigi su
Tuz, karabiber
Kizartmak icin: tereyagi veya sivi yag
Karnibahari köklerinden kesip cicek gibi
cikarin, yikayip tuzlu suda fazla yumasatmamak sartiyla haslayin ve sogumaya
birakin. Soguduktan sonra arzuya göre ister dilimleyin, ister cicek
seklinde kizartin. Ben dilimledim.
Diger tarafta yumurta,su
, un,kabartmatozu, tuzve karabiberi iyicene cirpin boza kivamina gelince haslanmis
karnibaharlari teker teker bu bulamaca batirip tereyaginda nar gibi kizartin.
Üzerine sarimsakli yogurt dökerek servis yapin
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen