Donnerstag, 24. April 2014

Bienenstich-Bademli alman pastasi:


Zutaten:
Für den Teig:
(Almanca tarifin hemen altinda Türkce tarifinide bulabilirsiniz)
3 Eier
100 g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
1 Tasse Öl
Eine Prise Salz
1 Päckchen Backpulver
200 ml Dickmilch (Kefir)
50 ml Wasser
300 g Mehl
Außerdem:
1 Paket Mandelblätter
4 Paket Vanillezucker
Für die Soße:
3 EL Butter
150 ml Sahne
Für die Creme:
600 ml Sahne
4 Päckchen Vanillezucker
3 Päckchen Sahnesteif

Puderzucker zum bestreuen

Für den Teig alle Zutaten nacheinander schlagen und in ein Springform geben, Mandelblätter und 4 Päckchen Vanillezucker zusammen vermischen und über den Teig geben , im vorgeheizten Ofen bei 170 Grad ca. 45-50 Minuten backen. Inder Zwischenzeit 150 ml Sahne und 3 EL butter in einem kleine Topf zum kochen bringen und wenn der Kuchen aus dem Ofen raus ist sofort darüber geben und den Kuchen vollständig auskühlen lassen.


600 ml Sahne mit 4 Päckchen Vanillezucker und 3 Päckchen Sahnesteif steif schlagen. Den Kuchen waagerecht durch zwei teilen und den unteren Boden wieder in den Springform geben.


Die geschlagene sahne darauf streichen. Den oberen Boden in Stücke schneiden und über die sahne platzieren und ca. 5-6 Stunden kaltstellen.  Vor den servieren mit Puderzucker bestrreunen.

Bademli alman pastasi:
Hamuru icin gerekli malzemeler:
3 yumurta
100 gram seker
1 tane vanilya aromasi
1 fincan siviyag
Bir fiste tuz
1 tane kabartma tozu
200 ml sivi krema
50 ml su
300 gram un

Üstüne gerekli malzemeler:
1 paket soyulmus dilimlenmis badem
4 paket vanilya sekeri

Pastanini üzerine dökmek icin:
3 yemek kasigi tereyagi
150 ml sivi krema

Arasinin kremasi icin:
3 paket sivi krema
4 paket vanilya sekeri
3 paket krema sertlestiricisi

Üzerine serpmek icin pudra sekeri
Hamuru icin gerekli malzemeleri sirasiyla cirpin ve yagladiginiz pasta kalibina dökdükten sonar badem ve 4 paket vanilya sekerini karistirip hamurun üzerine serpin ve  önceden isittiginiz 170 derece firinda 45-50 dakika kadar pisirin.
Bu arada 3 yemek kasigi teryagini 150 ml sivi kremayla karistirip bir tasim kaynatin ve pasta firindan cikar cikmaz hemen üzerine döküp pastayi sogumaya birakin.
3 paket sivi kremasi, 3 paket krema sertlestiricisi ve 4 paket vanilya sekerini mixerle cirpin.
Hamurunuz soguduktan sonra ortadan uzunlamasina kesipalt parcayi yine pasta kalibina koyup üzerine kremayi yayin. Üst parcayi baska bir yere alip istediginiz kadar dilimlere kesin, kremanin üzerine yerlestirin ve5-6 saat buzdalabinda bekletip, cikardiktan sonra  arzu ederseniz pudra sekeri serpip servis yapin.









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