(Almanca tarifin hemen altinda Türkce tarifinide bulabilirsiniz)
Für eine Tasse:
Ca. 200 ml Milch
1 EL Reismehl
½ EL Speisestärke
½ Teelöffel
Vanillezucker
1-2 EL Zucker je nach
Geschmack
Zimt zum bestreuen
Milch, Reismehl,
Speisestärke, Zucker und Vanillezucker wird miteinander vermischt und zum
kochen gebracht und ca. 3-5 Minuten gekocht. Dann wird das in Tassen gefüllt
und mit reichlich Zimt bestreut.
Sahlep:
1 Fincan sahlep icin:
200 ml süt
1 yemek kasigi pirinc
unu
½ yemek kasigi
nisasta
½ tatli kasigi
vanilya sekeri
1-2 yemek kasigi
seker ( arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
Üzerine serpmeye
tarcin
Önce
süt,pirincunu,nisasta,seker ve vanilya sekeriyle karistirilr ve kaynamaya
birakilir. Fokurdamaya basladiginda 3-5 dakika kaynatip sicak olarak fincanlara
doldurulup üzerine bolca tarcin serpilir.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen