Donnerstag, 20. Februar 2014

Gefüllte Champignons- Mantar dolmasi:

Videoanleitung-Görüntülü tarifi
 (Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)

Zutaten:

 12 große Champignons
 1 Zwiebel
 1 Zehe Knoblauch
 Petersilie
 ½ rote Paprika
 ½ gelbe Paprika
 Salz, Pfeffer, Thymian
 2 EL Schmelzkäse ( Kräuter)
 Geriebener Käse



Champignons putzen und die Stiele aus den Köpfen lösen, die Stiele und 2 Champignons für die Füllung klein schneiden.
 Zwiebel, Paprika klein schneiden, Knoblauch pressen uns alles mit wenig Olivenöl anbraten, die kleingeschnittenen Champignons und die Stiele dazu geben mit Schmelzkäse und den Kräutern abschmecken, zum Schluss klein gehackter Petersilie dazu geben und diese mit einem Löffel in die Champignons füllen, mit geriebener Käse bestreuen uns in eine Auflaufform setzen.


Im vorgeheizten Ofen ca. 15-20 Minuten garen.

 12 tane mantar
 1 sogan
 1 dis sarimsak



 Biraz maydonoz
 ½ tane kirmizi biber
 ½ tane sari biber
 Tuz, karabiber, kekik
 2 yemek kasigi baharatli labne peyniri
 Üzerine serpmeye kasar peyniri
 Mantarlari temizleyip kök kisimlarini kesin, saplarini ve iki tane mantari ic malzemesi icin ayirip kücük dograyin. Sogani ve biberleri kücük dograyin, sarimsagi ezip bir tavada az yagla kavurun, ayirdiginiz mantar ve saplarini ilave edip biraz daha kavurun. Labne peyniri, tuzu vede baharatlari ekleyip en sona kiyilmis maydonozu ilave edip ocagi kapatin.

 Hazirladiginiz ic malzemeyi bir kasikla mantarlarin icine doldurun ve borcaminiza dizip üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin ve önceden isittiginiz firinda 15-20 dakika kadar pisirin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen