Mittwoch, 5. Februar 2014

Forelle im Ofen, Broccoli/Blumenkohl -Firinda alabalik-Brokoli ve patates kizartmasi

Zutaten:

(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)
4 Forellen
2 -3 mittelgroße zwiebeln
2 Zehen Knoblauch
3-4 Peperoni
10 Cherry Tomaten
1 Zitrone
½ Bund Petersilie , 1/2 Bund Dill
5-6 Lorbeerblätter
Salz, Pfeffer, rote Paprikapulver
½   Tasse  Olivenöl
1 EL Butter
Zwiebeln schälen und in Ringe schneiden, Knoblauch pressen, Petersilie und Dill grob hacken. Die Zitrone in Scheiben schneiden. Peperoni in 4 Stücke teilen
Die Forellen gründlich waschen. Olivenöl mit Knoblauch, Salz und den Gewürzen vermischen und die Forellen damit von innen und außen bepinseln und auf eine gefettete Auflaufform geben. Nun die restlichen Zutaten dazugeben, Butter in kleine Stücke teilen und über die Gemüse und die Forellen geben. Im vorgeheizten Ofen bei 180 Grad ca. 30-45 Minuten garen lassen.
Broccoli/Blumenkohl Auflauf
1 kleine Blumenkohl
Ca. 300 Broccoli
1 Ei
100 g Sahne
3 EL Mehl
100 g geriebener Käse
Salz, Pfeffer

Blumenkohl in Röschen teilen und in Salzwasser kochen, Broccoli in kleine Stücke teilen,  in Salzwasser kochen und  in eine Auflaufform geben. Die Sahne, Mehl, Ei, Salz und Pfeffer vermischen und über die Gemüse geben mit geriebener Käse bestreuen und im vorgeheizten Ofen bei 180 Grad ca. 30 Minuten garen.



Firinda alabalik, Brokkoli/karnibahar ve patates kizartmasi:

4 tane alabalik
2 -3 büyük sogan
2 dis sarimsak
3-4 sivribiber
10 kücük domates
1 limon
½ bag maydonoz , 1/2 bag dereotu
5-6 tane defne yapragi
Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
½  cay bardagi zeytinyagi
1 YK tereyagi
Soganlari soyup piyazlik dograyin,sarimsagi ezin, maydonoz ve dereotunu büyük dograyin. Domates ve limonu dilimleyin. Biberleri dörde bölün.
Baliklari iyice yikayin. Zeytinyagi, sarimsak, tuz ve baharatlari iyice karistirp bu karisimi baliklarin icine ve disina iyice yedirin ve yaglanmis bir tepsiye yerlestirin. Bütün sebzeleri baliklarin yanina yerlestirip tereygini kücük parcalara bölüp sebzelerin ve baliklarin üzerine paylastirin. Önceden isittiginiz 180 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.
Firinda Brokkoli:
1 kücük boy  brokkoli
1 kücük boy Karnibahar
1 yumurta
100 g krema
3 Yemek kasigi un
Tuz, karabiber
4-5 yemek kasigi siviyag
100 g kasar peyniri
Karnibahar ve brokkoliyi kücük  parcalara ayrip ayri tencerelerde tuzlu suda kaynatip suyunu süzdürün ve borcama koyun. (Kokusunu almasi icin icerisne bir yemek kasigi sirke atabilirsiniz)
Krema, yumurta, un, tuz ve baharatlari iyice karistirip karnabaharlarin üzerine gezdirip üstüne rendelenmis kasar peyniri serpin ve önceden isitttiginz 180 derece firinda 30 dakika kadar pisirin ve baligin yanina garniture olarak servis edin.

Patates kizartmasi:
500 g kücük taze patates
Tuz, karabiber, kirmizi toz biber tatli ve aci
4 yemek kasigi siviyag
Patateslerin kabuklarini soymadan iyice yikayip kuruladiktan sonar dörde bölün
Siviyagiyla baharatlari karistirip patateslerin üzerine dökün ve iyice karistirdiktan sonra bol yagda kizartip baliklarin yaninda servis edin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen