Samstag, 5. Juli 2014

Schokoladenkuchen- Cikolatali pasta

Zutaten:
 (Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)
 Für den Teig:
 150 g dunkle Kuvertüre
 6 Eier
 200 g Zucker
 120 g weiche Butter oder Margarine
 Vanillezucker
 1 Päckchen Backpulver
 160 g Mehl , Salz
 Außerdem: Schokoladensoße vom türkischen Lebensmittelladen (Cikolata sosu) und Mandelblätter zum bestreuen.
 Kuvertüre im warmen Wasserbad schmelzen und lauwarm abkühlen lassen. Eier trennen, das Eiweiß mit eine Prise Salz steif schlagen, 150 Zucker nach und nach hinzugeben. Butter mit restlichem Zucker cremig rühren und die Eigelbe nacheinander einrühren und die Schokolade löffelweise hinzufügen, Vanillezucker und Eischnee dazugeben, Mehl darüber sieben und alles vorsichtig unterheben und in eine gefettetem Springform füllen
 Im vorgeheizten Ofen bei 190 Grad ca. 50 Minuten backen.
 Schokoladensoße, was man im türkischen Lebensmittelladen bekommt nach Anleitung vorbereiten und auf den warmen Kuchen geben. Mandelblätter in eine beschichteten Pfanne ohne Fett goldbraun anbraten und über die Soße bestreuen.

 Cikolatali pasta:
 Hamuru icin:
 150 gram bitter kuvertür cikolata
 6 yumurta
 200 gram seker
 120 gram yumusak tereyagi veya margarin
 Vanilyasekeri
 1 paker kabartma tozu
 160 gram un, tuz
 Üstüne:
 Cikolata sosu
 Baden yapraklari
 Kuvertür cikolatayi bir kabin icerisine alin ve bu kabi icerisinde kaynar su bulunan bir tencerenin icerisine koyup cikolatayi eritin ve sonra ilimaya birakin. Yumurtalarin beyazini ve sarisini ayirin.Beyazlari bir tutam tuzla kar gibi olana kadar cirpin, 150 gram sekeri aralikli olarak ilave edin. Tereyagini geri kalan sekerle krema haline gelene kadar cirpin ve yumurtalarin sarilarini aralikli ilave edin ve pesine erimis olan cikolatayi yavas yavas ekleyip, vanilya sekeri, yumurta beyazi ve ununuzu bu karisimin üzerine eleyin, yavasca kasikla karistip hamuru yagladiginiz pasta kalibiniza döküp önceden isittiginiz 190 derece firinda 50 dakika kadar pisirin.

 Cikolota sosunu paketin üzerinde yazdigi gibe hazirlayip sicak pastanin üzerine dökün . Teflon tavada badem yapraklarini kavurup cikolota sosunun üstüne serpistirin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen