Zutaten:
(Almanca
tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)
500 g Kartoffeln
3 Eier1 Bund glatte Petersilie,½ Lauchzwiebeln
4 EL Öl,2 EL Wasser
½ Zitrone, Salz, Blattpaprika (scharf)
Zubereitung:
Kartoffeln kochen, pellen und in Scheiben schneiden, Eier kochen
und klein schneiden.Petersilie klein hacken, Lauchzwiebeln klein schneiden, Öl, 2 EL Wasser und Zitrone dazu geben und mit Salz und Blattpaprika abschmecken. Wer möchte kann noch Gewürzgurken kleinschneiden und mit hineingeben.
Patates salatasi:
500 gram patates
3 yumurta
1 bag maydonoz,½ bag
taze sogan
4 yemek kasigi sivi
yagi,2 yemek kasigi su
Yarim limon,Tuz,
pulbiberi
Hazirlanisi:
Patatesleri kaynatip
soyun vede istediginiz büyüklükte dograyin, ben kücük dogramayi tercih ediyorum,
yumurtalarida kaynatip soyun vede kücük parcalara dograyin.Maydonozu, taze
sogani kücük kiyin, patateslere ilave edin, limon ,yag , tuz , su, ve pulbiberi
ekleyip tüm malzemeleri karistirin , on dakika dinlendikten sonra servis
yapabilirsiniz. Arzu eden icine kücük kesilmis salatali kornison tursusuda koyabilir.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen