Freitag, 21. Februar 2014

Hähnchenbrust/Bulgur Reis /Salat/Zaziki und Reis-Bulgur pilavi, cacik ve tavuk gögsü:


( Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifinide bulabilirsiniz)

 Zutaten:
 4 Stück Hähnchenbrust...
 Für die Marinade: 5-6 EL Olivenöl, Salz, 2 Kaffeelöffel rote Paprikapulver, 1 Kaffeelöffel Pfeffer
Olivenöl, Salz und die Gewürze vermischen und damit die Hähnchenbrust marinieren und von beiden Seiten in der Pfanne braten.

 4 Peperoni und 2 Tomaten in Öl frittieren


Zutaten für den Bulgur Reis:
 500 g Bulgur
 1 Zwiebel,3 Tomaten
 1 EL Tomatenmark,Salz, Pfeffer
 2 EL Olivenöl,2 EL Butter

Zubereitung Bulgur Reis:
Zwiebel klein schneiden und mit dem Öl glasig schmoren, Tomatenmark und die geriebenen Tomaten hineingeben und kurz köcheln lassen.
Den Bulgur mit heißem Wasser gründlich waschen und zu den Tomaten geben kurz umrühren, mit Salz, Pfeffer abschmecken und so viel heißes Wasser hinein geben , bis die Bulgurs abgedeckt sind , und 1 EL Butter dazugeben, mit geschlossenem Deckel ca. 30 Minuten bei schwacher Hitze köcheln

Videoanleitung für Zaziki

Bulgur pilavi, cacik ve tavuk gögsü:
 4 tane tavuk gögsü
 Marine etmek icin: tuz, 2 tatli kasigi kirmizi biber, 1 tatli kasigi karabiber, 5-6 yemek kasigi zeytinyagi
 Zeytinyagi, tuz ve baharatlari karistirip tavuklari bu karisimla marine edin ve tavada kizartin.
 4 tane sivir biber ve 2 tane domatesi tavada kizartin


 Bulgur pilavi icin:
 500 gram Bulgur ,1 sogan,3 domates
 1 yemek kasigi domates salcasi
 Tuz, karabiber, 1 cay kasigi et bulyon
 2 yemek kasigi zeytinyagi,2 yemek kasigi tereyag

 Bulgur pilavinin hazirlanmasi:
Sogani kücük dograyin ve bir tencerede pembelesinceye kadar kavurun ve 1 yemek kasigi domates salcasi ve rendelenmis domatesleri ekleyip kisik ateste kaynamaya birakin.
Bulguru bir süzgecte bol kaynar suyla yikayin ve domatslere ilave edip karistirin, tuz, karabiber ekledikten sonra bulgurlarin üzeri kapanacak sekilde kaynar su ve 1 yemek kasigi tereyagi ilave edip tencerenin kapagini kapatin 30 dakika bulgurlar suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin.
Bulgurlar piserken tavuk gögüslerini bir teflon tavada tereyagi ve siviyag karistirip kizartin.


Bulgur pilavini kücük bir kaseye koyun , kasikla üstünden iyice bastirin ve servis tabaginin üzerine ters
cevirip yerlestirin yanina kizarttiginiz tavuk gögsünü cacigi , kizarttiginiz sivri biber, domates ve marul salatasin koyup servis yapin. Ben aniden misafirim geldigi icin yanina pirinc pilavida hazirladim.
Pirinc pilavinin görüntülü tarifi
Cacik görüntülü tarifi


2 Kommentare:

  1. Ich glaube, ich weiß, was es morgen bei uns gibt, danke Aynur! ;)

    AntwortenLöschen