Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de
bulabilirsiniz)
1 Glas lauwarmes Wasser
1 Glas Öl
1 Hefe
3-4 EL Zucker
2 Kaffeelöffel Salz
1 Paket Mehl ca. 1 Kilo
Zum bestreichen 2 Eigelbe
300 g Schafskäse, ½ Bund Petersilie (Petersilie klein
hacken, Käse zerbröseln und vermischen)
Wasser, Milch und Hefe zusammen verrühren, Zucker dazugeben
weiter verrühren, Öl, Salz und Mehl dazugeben und bis der Teig nicht mehr an
den Händen kleben bleibt kneten und 15 Minuten ruhen lassen.
Aus dem Teig kleine Bällchen runden und mit den Händen rund
ausrollen. In die Mitte Schafskäse/Petersilie Mischung geben und die andere Hälfte über die Käse
zuschlagen. Mit Eigelb bestreichen, und im vorgeheizten Ofen bei 160 Grad ca.
30 Minuten backen.
Mayali pogca- peynirli:
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
3-4 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un (1 kilo aliyor)
Üzerine sürmek icin 2 yumurtanin sarisi
Icine: beyaz peynir ve kiyilmis maydonoz
Ilik su ve sütün icerisine mayayi , sekeri
ekleyip karistirdiktan sonra yagi, ekleyip tuz ve unu ilave edip elinize
yapismayacak kivama gelene kadar yumusak bir hamur yogurun ve 15 dakika kadar
dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle hafif
yuvarlak acin. Actiginiz hamurlarin ortasinasina maydonozlu peynirden koyup diger
tarafini peynirlerin üstüne kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp , önceden
isittiginiz 160 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.
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