Grießkuchen mit Zuckersirup:
(Almanca tarifin
hemen altinda türkce Tarfin’de bulabilirsiniz)
Für den Teig:
1 Glas Zucker,1 Glas
Mehl
1 Glas Grieß,1 Glas
kalte Milch,6 Eier
1 Packung
Vanillezucker,1 Packung Backpulver
Für den Sirup:
3 Gläser Wasser,2
Gläser Zucker
Saft einer halben
Zitrone
Zubereitung:
Für den Teig Eier,
Zucker und Vanillezucker mit dem Handrührgerät verrühren. Dann das Mehl,
Backpulver und Grieß dazugeben und alles ca. 3 Minuten weiter mixen.
Den Teig in eine gefettete
Auflaufform geben und im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad ca. 30 Minuten
backen.
Für den Sirup das
Wasser mit dem Zucker und Zitronensaft ca. 20 Minuten kochen
Auf den fertigen und
noch warmen Kuchen 1 Glas kalte Milch geben und mit dem warmen Zuckersirup
tränken. Mit Kokosraspeln oder gemahlenen Pistazien garnieren.
Tipp: Damit alles
schneller geht, würde ich wehren der Kuchen backt gleich den Sirup kochen.
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri
iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis
180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1
bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak
sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan tatlinin
üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen
serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.
Revane tatlisi
1 bardak irmik, 1 bardak un 1
bardak seker (mein Glas ist ca. 200 m)
6 yumurta
1 paket vanilya sekeri, 1 paket
kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari,
vanilyasekerini ve sekeri iyicene cirpip, sonra un, kabartmatozu ve irmigi
ekleyerek 3 dakika kadar cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin
önceden isittiginiz 180 derce dirinda 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikattiktan hemen
sonra üzerine 1 bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyu ve
2 bardak sekeri 2 dakika kadar kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz
sicak olan tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep
fistigi ile süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina
koydugunuzda, hemen serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.Revani tatlisi:
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri
iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis
180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1
bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak
sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan
tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile
süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen
serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.Revani tatlisi:
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri
iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis
180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1
bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak
sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan
tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile
süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen
serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.Revani tatlisi:
1 bardak irmik,1 bardak un,1 bardak seker
6 yumurta
1 paket vanilyasekeri, 1 paket kabartmatozu
Serbetine:
3 bardak su, 2 bardak seker
½ limonun suyu
Hamuru icin yumurtalari, vanilyasekerini ve sekeri
iyicene cirpip, sonra un,kabartmatozu ve irmigi ekleyerek 3 dakika daha cirpin.
Hamuru yaglanmis tepsiye yayin önceden isitilmis
180 drece firin‘da 30 dakika kadar pisirin.
Hamuru firindan cikardiktan hemen sonra üzerine 1
bardak soguk süt gezdirin.
3 Bardak su yarim limonun suyunu ve 2 bardak
sekeri 20 dakika kaynatip serbet hazirlayin, sicak serbeti henüz sicak olan
tatlinin üzerine yavasca döküp üstünü hindistancevizi veya antep fistigi ile
süsleyin.
Not: Revani tatlisini firina koydugunuzda, hemen
serbeti kaynamaya birakirsaniz, islem daha cabuk olacaktir.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen