Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de
bulabilirsiniz)
1-2 Kilo Kalbfleisch
4-5 Zehen Knoblauch
Lauchzwiebeln
3-4 Stangen Rosmarin
Salz, Pfeffer, Thymian, Blattpaprika
½ Tasse Öl
3-4 EL Soja Soße
Öl mit dem Salz, Pfeffer, Thymian, Blattpaprika und Soja
Soße vermischen. Lauchzwiebeln, Rosmarin
klein hacken 1 Zehe Knoblauch pressen und dazugeben. Kalbfleisch mit dieser
Mischung reiben, mit den Fingern auch mal reindrücken, damit das richtig
einzieht. Die restlichen Knoblauch Zehen halbieren und in das Fleisch
reindrücken. Im vorgeheizten Ofen bei 200 Grad ca. 1-2 Stunde garen lassen.
Ich habe den Saft aufgefangen und mit Soßenbinder und 100 ml Schlagsahne eine Soße vorbereitet.
Als Beilage: Pommes frites und geschmorte Schneidebohnen vorbereitet.
Firinda Süt dana:
1-2 Kilo süt danasi
4-5 dis
sarimsak
Taze sogan
3-4 dal
biberiye
Tuz,
karabiber, kekik, pulbiberi
½ cay
bardagi siviyag
3-4 yemek
kasisi soja sosu
Siviyagi,
tuz, karabiber, kekik, pulbiberi ve soya sosunu karistirin. Taze sogani ve biberiyeyi
ince ince kiyin, bir dis sarimsagi ezip yaga ekleyip bu karisimla etinizi iyice
ovun. Parmaklarinizla biraz bastirinki icinede islesin. Geri kalan sarimsaklari
ikiye bölüp etin icine dogru bastirip önceden isittiginiz 200 derece firinda 1
saat kadar pisirin.
Et biraz su
birakacaktir ben bu suyu sos yapip degerlendirdim . Et suyun icerisine 1-2
yemek kasigi un ilave edin, biraz daha kaynamis su, bir iki damla limon
suyu ekleyin ve 100 ml kadar sivi krema
ilave ettikten sonra karistirarak kaynatip etin üzerine servis yaparken dökün.
Yanina
patates kizartmasi ve fasulye kavurmasi hazirladim.
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