Videoanleitung-Görüntülü tarifi
Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de
bulabilirsiniz)
4 Stück Putenoberkeule
5 EL ÖL
4-5 Kartoffeln
Erbsen
Karotten
1 EL Sojasoße
Zutaten für den Bulgur Reis:
500 g Bulgur
1 Zwiebel
3 Tomaten
1 EL Tomatenmark
Salz, Pfeffer
2 EL Olivenöl
2 EL Butter
1 TL Rinderbrühe, oder Hühnerbrühe
Die Putenoberkeulen waschen abtrocknen ca. 15-20 Minuten in Salzwasser
kochen, damit der Eigengeruch von Pute rausgeht könnt ihr 1 EL Sojasoße
hinzufügen. Kartoffeln waschen schälen und in Scheiben schneiden.
In einer Schüssel Öl
Salz und rote Paprikapulver marinieren, die Keulen damit bestreichen, die
Kartoffeln in die Marinade hinzugeben und darin wenden. Nun alles in ein
Auflaufform füllen und Erbsen und Karotten dazugeben, im vorgeheizten Ofen
ca. 1 Stunde garen. Nun 1 Glas von der
brühe dazugeben, mit Salz und Pfeffer abschmecken und weitere 10 Minuten garen.
Zubereitung Bulgur Reis:
Tomaten mit einer Reibe reiben.
Zwiebel klein schneiden und mit dem Öl glasig schmoren,
Tomatenmark und die geriebenen Tomaten
hineingeben und kurz köcheln lassen.
Den Bulgur mit heißem Wasser gründlich waschen und zu
den Tomaten geben kurz umrühren, mit
Salz, Pfeffer abschmecken und so viel heißes Wasser hinein geben , bis die
Bulgurs abgedeckt sind , und 1 EL Butter dazugeben, mit geschlossenem Deckel ca. 30 Minuten bei schwacher Hitze köcheln
(bis das Wasser verdunstet ist)
Firinda patatesli hindi butu ve bulgur pilavi:
4 tane hindi butu
Tuz, 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
5 yemek kasigi sivi yag
4-5 patates
Bezelye
1-2 havuc
1 yemek kasigi soya sosu
Bulgur pilavi icin:
500 gram Bulgur
1 sogan
3 domates
1 yemek kasigi domates salcasi
Tuz, karabiber
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi tereyag
1 cay
kasigi et bulyon
Hindi
butlarini yikayip kurulayin ve 15-20 dakika kadar kaynatin, hindinin kendine
has bir kokusu vardir ve herkes sevmez, bu kokuyu gidermek icin kaynarken
icerisine 1 yemek kasigi soya susu ekleyin.Patatesleri yikayip, soyup, yuvarlak
dilimleyin.
Bir kasede
, yag,tuz, kirmizi tozbiberi marine edin ve hindi butlarina bir fircayla sürün,
geri kalan marinenin icerisine patatesleri ekleyin ve karistirin hepsini bir
genis tepsiye yerlestirip üzerine bezelyeleri ve havuclari ekleyin ve 1 saat kadar firinda
pisirdikten sonra 1 su bardagi hindiyi hasladiginiz sudan ilave edip, tuz ve
karabiber ekleyin ve 10 dakika kadar
daha pisirin.
Bulgur
pilavinin hazirlanmasi:
Domatesleri
rendeleyin.
Sogani
kücük dograyin ve bir tencerede pembelesinceye kadar kavurun ve 1 yemek kasigi
domates salcasi ve rendelenmis domatesleri ekleyip kisik ateste kaynamaya
birakin.
Bulguru bir
süzgecte bol kaynar suyla yikayin ve domatslere ilave edip karistirin, tuz,
karabiber ekledikten sonra bulgurlarin üzeri kapanacak sekilde kaynar su ve 1
yemek kasigi tereyagi ilave edip
tencerenin kapagini kapatin 30 dakika bulgurlar suyunu cekene kadar kisik
ateste pisirin.
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