Zutaten:
(Almanca tarifin
hemen altinda türkce tarifin’de bulabilirsiniz)
200 g Butter
200 g Puderzucker
Eine Prise Salz
150 g Kokosraspeln
oder gemahlene Nüsse
300 g Mehl
Videoanleitung gibt es leider noch nicht.
kommt aber noch
Butter mit dem
Puderzucker cremig rühren, das Ei, Salz, Mehl, Gemahlene Nüsse oder
Kokosraspeln dazugeben und zu einem glatten Teig verarbeiten. Den Teig in
Gefrierbeutel gepackt ca. 30 Minuten kühlstellen. Den Teig nochmal durchkneten
und kleine Bällchen machen, ausrollen und ausstechen. Ich habe Herz Ausstecher
genommen.
Für den Deko Fontant:
1 Eiweiß
2 EL Glycerin
500 g Puderzucker
Das Eiweiß und
Glycerin mit einem Löffel richtig verrühren, Puderzucker dazugeben und weiter
verrühren. Wenn es anfängt fester zu werden kräftig kneten, je länger, desto
besser wird das. Dann je nach Wunsch mit Lebensmittelfarbe färben und die Kekse
damit .dekorieren
Anneler günü kurabiyesi:
200 gram pudra sekeri
Bir tutam tuz
150 gram ince cekilmis findik veya hindistan
cevizi
300 gram un
Henür görüntülü tarifi yok, ama en yakin zamanda cekip yayinlayacagim.
Tereyagini pudrasekeriyle iyice karistirin,
yumurta, tuz, un, ve cekilmis findik veya hindistan cevizini ekleyip yogurun. Hamuru
buzdolabi posetine koyup yarim saat kadar buzdolabinda dinlendirin. Dolaptan
cikardiktan sonar tekrar yogurup kücük bezeler hazirlayin ve merdaneyle
actiktan sonar arzu ettiginiz sekili verin. Ben kalp sekli verdim.
Üzerinin seker hamuru icin:
1 yumurta aki
2 yemek kasigi glikoz
500 gram pudra sekeri
Yumurta aki ve
glikozu bir kasik yardimiyla iyice birbirine yedirin. Pudra sekerini ekleyip
karistirmaya devam edin. Sertlesmeye baslayinca yogurmaya devam edin, ne kadar
cok yogurursaniz o kadar güzel olacaktir. Istege gore gida boyasiyla
renklendirin ve kurabiyelerinizi süsleyin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen