Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de
bulabilirsiniz)
4 Forellen
2 Zehen Knoblauch
3-4 Peperoni
10 Cherry Tomaten
1 Zitrone
½ Bund Petersilie , 1/2 Bund Dill
5-6 Lorbeerblätter
Salz, Pfeffer, rote Paprikapulver
½ Tasse Olivenöl
1 EL Butter
Zwiebeln schälen und in Ringe schneiden, Knoblauch pressen,
Petersilie und Dill grob hacken. Die Zitrone in Scheiben schneiden. Peperoni in
4 Stücke teilen
Die Forellen gründlich waschen. Olivenöl mit Knoblauch, Salz
und den Gewürzen vermischen und die Forellen damit von innen und außen
bepinseln und auf eine gefettete Auflaufform geben. Nun die restlichen Zutaten
dazugeben, Butter in kleine Stücke teilen und über die Gemüse und die Forellen geben.
Im vorgeheizten Ofen bei 180 Grad ca. 30-45 Minuten garen lassen.
Broccoli/Blumenkohl Auflauf
Ca. 300 Broccoli
1 Ei
100 g Sahne
3 EL Mehl
100 g geriebener Käse
Salz, Pfeffer
Blumenkohl in Röschen teilen und in Salzwasser kochen,
Broccoli in kleine Stücke teilen, in Salzwasser
kochen und in eine Auflaufform geben.
Die Sahne, Mehl, Ei, Salz und Pfeffer vermischen und über die Gemüse geben mit
geriebener Käse bestreuen und im vorgeheizten Ofen bei 180 Grad ca. 30 Minuten
garen.
Firinda alabalik, Brokkoli/karnibahar ve patates kizartmasi:
4 tane alabalik
2 -3 büyük sogan
2 dis
sarimsak
3-4
sivribiber
10 kücük
domates
1 limon
½ bag
maydonoz , 1/2 bag dereotu
5-6 tane
defne yapragi
Tuz,
karabiber, kirmizi toz biber
½ cay bardagi zeytinyagi
1 YK
tereyagi
Soganlari
soyup piyazlik dograyin,sarimsagi ezin, maydonoz ve dereotunu büyük dograyin.
Domates ve limonu dilimleyin. Biberleri dörde bölün.
Baliklari
iyice yikayin. Zeytinyagi, sarimsak, tuz ve baharatlari iyice karistirp bu
karisimi baliklarin icine ve disina iyice yedirin ve yaglanmis bir tepsiye
yerlestirin. Bütün sebzeleri baliklarin yanina yerlestirip tereygini kücük
parcalara bölüp sebzelerin ve baliklarin üzerine paylastirin. Önceden isittiginiz
180 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.
Firinda
Brokkoli:
1 kücük
boy brokkoli
1 kücük boy
Karnibahar
1 yumurta
100 g krema
3 Yemek
kasigi un
Tuz,
karabiber
4-5 yemek
kasigi siviyag
100 g kasar
peyniri
Karnibahar
ve brokkoliyi kücük parcalara ayrip ayri
tencerelerde tuzlu suda kaynatip suyunu süzdürün ve borcama koyun. (Kokusunu
almasi icin icerisne bir yemek kasigi sirke atabilirsiniz)
Krema,
yumurta, un, tuz ve baharatlari iyice karistirip karnabaharlarin üzerine
gezdirip üstüne rendelenmis kasar peyniri serpin ve önceden isitttiginz 180
derece firinda 30 dakika kadar pisirin ve baligin yanina garniture olarak servis
edin.
Patates
kizartmasi:
500 g kücük
taze patates
Tuz, karabiber, kirmizi toz biber tatli ve aci
4 yemek kasigi siviyag
Patateslerin
kabuklarini soymadan iyice yikayip kuruladiktan sonar dörde bölün
Siviyagiyla
baharatlari karistirip patateslerin üzerine dökün ve iyice karistirdiktan sonra
bol yagda kizartip baliklarin yaninda servis edin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen