Zutaten:
Für den Teig:
(Almanca tarifin hemen altinda Türkce tarifinide bulabilirsiniz)
3 Eier
100 g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
1 Tasse Öl
1 Päckchen Backpulver
200 ml Dickmilch (Kefir)
50 ml Wasser
300 g Mehl
Außerdem:
1 Paket Mandelblätter
4 Paket Vanillezucker
Für die Soße:
3 EL Butter
150 ml Sahne
Für die Creme:
600 ml Sahne
4 Päckchen Vanillezucker
3 Päckchen Sahnesteif
Puderzucker zum bestreuen
Für den Teig alle Zutaten nacheinander schlagen und in ein
Springform geben, Mandelblätter und 4 Päckchen Vanillezucker zusammen
vermischen und über den Teig geben , im vorgeheizten Ofen bei 170 Grad ca.
45-50 Minuten backen. Inder Zwischenzeit 150 ml Sahne und 3 EL butter in einem
kleine Topf zum kochen bringen und wenn der Kuchen aus dem Ofen raus ist sofort
darüber geben und den Kuchen vollständig auskühlen lassen.
600 ml Sahne mit 4 Päckchen Vanillezucker und 3 Päckchen Sahnesteif steif schlagen. Den Kuchen waagerecht durch zwei teilen und den
unteren Boden wieder in den Springform geben.
Die geschlagene sahne darauf
streichen. Den oberen Boden in Stücke schneiden und über die sahne platzieren
und ca. 5-6 Stunden kaltstellen. Vor den
servieren mit Puderzucker bestrreunen.
Bademli alman pastasi:
Hamuru icin gerekli malzemeler:
3 yumurta
100 gram seker
1 tane
vanilya aromasi
1 fincan
siviyag
1 tane
kabartma tozu
200 ml sivi krema
50 ml su
300 gram un
Üstüne gerekli malzemeler:
1 paket soyulmus dilimlenmis badem
4 paket vanilya sekeri
Pastanini
üzerine dökmek icin:
3 yemek
kasigi tereyagi
150 ml sivi
krema
Arasinin
kremasi icin:
3 paket
sivi krema
4 paket
vanilya sekeri
3 paket
krema sertlestiricisi
Üzerine
serpmek icin pudra sekeri
Hamuru icin
gerekli malzemeleri sirasiyla cirpin ve yagladiginiz pasta kalibina dökdükten
sonar badem ve 4 paket vanilya sekerini karistirip hamurun üzerine serpin ve önceden isittiginiz 170 derece firinda 45-50
dakika kadar pisirin.
Bu arada 3
yemek kasigi teryagini 150 ml sivi kremayla karistirip bir tasim kaynatin ve
pasta firindan cikar cikmaz hemen üzerine döküp pastayi sogumaya birakin.
3 paket
sivi kremasi, 3 paket krema sertlestiricisi ve 4 paket vanilya sekerini mixerle
cirpin.
Hamurunuz
soguduktan sonra ortadan uzunlamasina kesipalt parcayi yine pasta kalibina
koyup üzerine kremayi yayin. Üst parcayi baska bir yere alip istediginiz kadar
dilimlere kesin, kremanin üzerine yerlestirin ve5-6 saat buzdalabinda bekletip,
cikardiktan sonra arzu ederseniz pudra
sekeri serpip servis yapin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen