Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)1 Glas lauwarmes Wasser
1 Glas lauwarme Milch
1 Glas Öl
1 Hefe
3-4 EL Zucker
2 Kaffeelöffel Salz
1 Paket Mehl ca. 1 Kilo
Zum bestreichen 2 Eigelbe
Zum bestreuen: Sesam, Schwarzkümmel
300 g Schafskäse, ½ Bund Petersilie
Wasser, Milch und Hefe zusammen verrühren, Zucker dazugeben
weiter verrühren, Öl, Salz und Mehl dazugeben und bis der Teig nicht mehr an
den Händen kleben bleibt kneten und 15 Minuten ruhen lassen.
Aus dem Teig kleine Bällchen runden und mit den Händen rund
ausrollen und wie auf dem Foto zu sehen ist an beiden Seite länglich schneiden.In die Mitte Schafskäse Petersilie Mischung geben und erst die eine Seite zuklappen und dann die zweite Seite drauf klappen, so, dass die Öffnungen übereinander kommen.
Mit Eigelb bestreichen, Sesam und Schwarzkümmel bestreuen und im vorgeheizten Ofen bei 160 Grad ca. 30Minuten backen.
Ortasi acik pogca:
1 su bardagi ilik su1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
3-4 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un (1 kilo aliyor)
Üzerine sürmek icin 2 yumurtanin sarisi
Susam, cörekotu
Icine: beyaz peynir ve kiyilmis maydonoz
Ilik su ve sütün icerisine mayayi , sekeri ekleyip
karistirdiktan sonra yagi, ekleyip tuz ve unu ilave edip elinize yapismayacak
kivama gelene kadar yumusak bir hamur yogurun ve 15 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle yuvarlak acin. Resimde
görüldügü gibi ,iki tarafini elinizle veya bir bicakla uzunlamasina kesip ortasina peynir koyun önce bir tarafini
kapatip sonra ikinci tarafini kestiginiz aciklilkar üstüste gelecek sekilde
kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp susam ve cörekotu serptikten sonra
önceden isittiginiz 160 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen